Figyelem!! A portál teljes körű használatához jelentkezzen be!!

Alapszolgáltatás portál - Főoldal

Tisztelt Partnereink!

 Az OTP ADLAK szolgáltatásával kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 2019. január 1-től hatályba lépő változásai miatt, a lakáscélhoz nyújtható vissza nem térítendő munkáltatói támogatások adómentessége megszűnik, mint például vásárlás, építés vagy az ilyen célból felvett hitelek törlesztése. A 2018. december 31-ig kifolyósított támogatások még adómentesnek minősülnek, azonban a 2019. január 1-én és azt követően utalt támogatások után már a bér jellegű kifizetések szabályai szerint kell mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak adózniuk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fenti jogszabály változás miatt az OTP ADLAK Alapszolgáltatás keretén belül új támogatások folyósítása 2019. január 1-től nem lehetséges. A 2018. december 31. előtt folyósított támogatásokat továbbra is lekérdezheti, illetve a hitelintézeten keresztüli folyósításról szóló igazolás a Portálon megtekinthető, visszakereshető és letölthető a „Folyósítási igazolások” menüpontban.

Ha továbbra is szeretne munkavállalói részére lakáscélú hitel törlesztésére támogatás nyújtani, kérjük, hogy látogasson el a www.otpadlak.hu oldalra.

Köszönettel,
OTP Bank Nyrt.


Utólagos bejelentés:

Ha támogatásokat 2018. december 31-et megelőzően nem a portálon keresztül, hanem közvetlenül utalta el a dolgozók részére, a belépést követően külön menüpontban az utalások utólagosan is megadhatóak. Ez esetben a Bank megvizsgálja, hogy valóban az így bejelentetteknek megfelelően teljesültek-e az utalások.